A fotóstúdió tisztán tartása nem megy gépek nélkül

Már tinédzser korom óta rajongok a fotózásért. A középiskolában is mindig én voltam az, akit azzal vádoltak, hogy nem is a programok vagy a társaság miatt jön el az osztálykirándulásra, hanem csak azért, hogy feltehesse az ott készült fotókat és videókat a közösségi médiába.

A párkapcsolatomról is ugyanezt gondolták páran: teljesen mindegy, hogy hova megyünk vagy mit csinálunk, csak legyen róla közös fotó, és mindenki lássa! Ez valójában nem így történt, de valóban érdekes és megosztó kérdés napjainkban, hogy hogyan találjuk meg az egyensúlyt fényképekkel dokumentált élményeink megosztása és a magánéletünk védelme között. Pedig a kettő sokszor összefügg, mivel mindenki szeretné valamilyen formában megörökíteni élete nagy pillanatait.

Ezért is népszerű az esküvői fotózás, kismama fotózás, jegyesfotózás, babafotózás, és még sorolhatnám. A lehetőséget természetesen én is megláttam ebben, ezért elhatároztam, hogy fotóstúdiót nyitok. Kibéreltem egy nagyobb irodahelyiséget, ahol az egyes szobákat különböző tematikák szerint rendeztük be, így mindenki meg tudja találni az alkalmi fotózásához az ideális hátteret.

A helyiség takarítása azonban hamar fejtörést kezdett okozni, mivel egy nagy méretű ingatlanról volt szó, a takarítók létszámának vagy óraszámának növelése pedig nem volt megoldható. Sokat gondolkoztunk, hogy hogyan oldjuk meg a problémát, míg végül az egyik ügyfelemtől hallottam a greenwaykft.hu-ról. Éppen azon viccelődtünk a fotózás közben, ami egy traktoron ülve készült, hogy az ügyfél alatt lehetne akár egy Ráülős porszívó, vagy bármilyen más modern eszköz is. Az ő cégénél ugyanis használnak ilyet már régóta. Ezeket a gépeket a greenwaykft.hu adja nekik bérbe, és eddig még sosem okoztak csalódást.

Ráülős porszívó

Ha jobban belegondolok, egy Ráülős porszívó tényleg sokat segíthetne nekünk a takarításban – legalábbis ez volt az elképzelésem. Fel is kerestem hát a greenwaykft.hu weboldalát. Mivel vizuális típus vagyok, kifejezetten örültem, hogy az egyes kategóriákhoz, illetve a különböző típusú takarítógépekhez is tettek fel minőségi fényképet. Nevezhetjük ezt szakmai ártalomnak is, ha úgy tetszik, de nálam alap dolog, hogy mindig ezt nézem meg először. Valóban találtam itt ráülős porszívót is, de azután elkezdtem nézegetni a többi terméket is. Láttam pár kisgépet, amit úgy gondoltam, hogy tudnánk használni a berendezések takarításához, mivel egyes helyiségekben kanapék és egyéb, kényes tisztítást igénylő tárgyak is vannak. Így hát ebben a kategóriában is körülnéztem. Végigkattintottam szinte az összes képet, mivel így lehet eljutni az egyes bérelhető gépek részletes leírásához.

Hát igen, egy ekkora helyiség takarításához nem kis teljesítmény kell, főleg azt figyelembe véve, hogy folyamatosan járkálnak nálunk, és sajnos sokszor még szemetelnek is az öltözőkben. Oda csak nem tehetünk fel kamerát, ezért ezt nehéz ellenőrizni és megakadályozni. Abban viszont biztos voltam, hogy a greenwaykft.hu-tól bérelt takarítóeszközök mindenképp könnyíteni fognak majd a takarítók terhein.

Igen, a gépek bérlése növelte a kiadásokat. Ezt viszont csak minimálisan éreztük meg, mivel a greenwaykft.hu olyan konstrukciót ajánlott, ahol a bérleti díj fedezi az összes esetleg szervizkiszállási díjat is, valamint a gépek üzemeltetésének terheit is leveszi rólunk a vállalat. Ennek köszönhetően egyáltalán nem keletkezik plusz munkája a takarítóknak, sőt! Kifejezetten örültek az új beszerzésnek, és már az első napon ki is akartak próbálni mindent. Meg is kérdezték, hogy lefotóznám-e őket az új szerzeményeink társaságában. De ezek a gépek szigorúan munkaeszközök, és a mi érdekünk is, hogy vigyázzunk rájuk és épségben adjuk vissza őket a bérleti szerződés lejártával… Ami szerintem elég későn fog eljönni, mert valószínűsíthető, hogy újra és újra leszerződünk majd a greenwaykft.hu-val!