A fotózás nem az egyetlen hobbi, amivel pénzt is kereshetünk

Elhatároztam, hogy a főállásom mellet szert fogok tenni némi extra bevételre, mégpedig valamilyen kreatív tevékenység végzése által. Már régóta szenvedélyem volt a fotózás, ezért be is fektettem egy drága, de minőségi fényképezőgép beszerzésébe. Sajnos azt kell hogy mondjam, nem érte meg az árát. Kiderült, hogy a fotós piac eléggé telített már. Először a helyi általános iskolában érdeklődtem, hogy szükség van-e fotózásra, de azt mondták, hogy már évek óta egy másik fényképésszel dolgoznak együtt. A művelődési háznak is van már fotós kapcsolata. Egy internetes esküvői csoportban is kitettem egy hirdetést, hogy fotózást vállalok, de itt egyenesen verekedtek egymással a szakemberek a megbízásokért.

Kezdtem feladni a reményt, hogy nekem valaha is legyen bármilyen kreatív vállalkozásom, amikor is egyik reggel kimentem a helyi piacra. Ott nagyon sok saját kezű kézműves tárgyat lehet kapni a családi gazdaságokban készült élelmiszerek mellett is. Kezdett megfogalmazódni bennem a gondolat, hogy én is készíthetnék valami egyedit, ami ráadásul még praktikus is.

Némi internetes kutakodás után rá is találtam a pipereporta.hu webáruházára. Itt nagyon sok különböző termékkategóriát láttam: szappan alapanyag, gyertya alapanyag, illatolaj, de volt olyan is, hogy újdonságok, illetve akciós termékek. Az egy dolog, hogy az ember tudja, hogy nagyjából mit is szeretne, és most már azt is tudja, hogy honnan szerezzen be minőségi alapanyagokat hozzá, de a megfelelő technika elsajátítása is fontos. A pipereporta.hu ezt videókon keresztül mutatja be, amelyek a kezdők számára tanuláshoz, a haladók részére pedig új ötletek gyűjtéséhez alkalmasak.

A legjobb az egészben, hogy bátran kiélhetjük ebben a tevékenységben a kreativitásunkat. Ha mondjuk a szappan alapanyag már a virtuális kosarunkban van, bátran választhatunk hozzá dekorációs elemeket, például színezőt vagy illatosítót. Így teljes mértékben egyedi kézműves termékeket hozhatunk létre. A változatosság biztosítására itt nem kérdés, mert mindig lesz miből újra és újra inspirálódni.

A pipereporta.hu rendelkezik saját üzlettel, ahol biztosított a személyes átvétel. De nagyobb tétel esetén ez nem feltétlenül a legkényelmesebb megoldás. Ami nem akkora nagy baj, mivel a pipereporta.hu fizetési és kiszállítási módok tekintetében is rugalmas, tehát számos megoldás közül választhatunk minden esetben, ahogyan nekünk leginkább kézenfekvő.

Ha időközben bármi kérdésünk merülne fel, a cégnek többféle elérhetősége is meg van adva a honlapon, amelyeken keresni tudjuk őket. A leggyakoribbak pedig külön össze is vannak gyűjtve egy felugró menüben, ezért ezeket az információkat akár azonnal meg is nézhetjük, és nem kell akár 1-2 munkanapot is várnunk a válasz érkezésére. Ez szintén nagyban meg tudja könnyíteni a kezdők és a webáruházban először vásárlók dolgát. Ez a fül a kapcsolattartási elérhetőségeket is átláthatóan összesíti, illetve a webshop értékeléseit is láthatjuk rajta, valamint egy gyorstalpalót is biztosít számunkra a fizetési és átvételi lehetőségekkel kapcsolatban. Itt az utóbbiak költségeit is össze tudjuk hasonlítani, illetve megnézhetjük, hogy mekkora összegű rendelés esetén szállítják ki ingyenesen a csomagunkat.

Ennek a nagyobb tételes kedvezménynek én is nagyon örültem, mivel amint megkaptam a csomagot a pipereporta.hu-tól, már meg is kezdtem a helyi piacon értékesítésre szánt kézműves termékeim gyártását. Az egyedi árucikkek minden ismerősöm tetszését elnyerték, és már az első napon sikerült is eladnom egy jó pár darabot a szappanokból és gyertyákból. Azt hiszem, nagyon is visszatérő vásárló leszek a pipereporta.hu webáruházában!