A hólánc mentette meg a fotózást

A modellek élete nem olyan egyszerű, mint amilyennek kívülről tűnik. Sokan csak a csillogást, a sikert, és a külsőnket látják, de nem veszik figyelembe sem az oda vezető utat, sem pedig a szakma nehéz oldalait. Pedig nekem elhihetitek, van bőven. A szigorú diéták és edzéstervek követése, az irreálisan magas elvárások teljesítése, az állandó versenyhelyzetek, a sztereotípiák ellen való küzdelem, a hosszú munkaidő… A munkaidőnk tulajdonképpen sosem ér véget, hiszen a fotózásokon kívül sem engedhetjük el magunkat, állandóan figyelnünk kell az étrendünkre, a mozgásra, nem lazíthatunk, nem tarthatunk “csaló napokat”, az egész életünket időbeosztások szerint éljük. És emellett szembe kell néznünk az emberekkel, akik erről mit sem tudva nap mint nap azt hangoztatják, hogy milyen szerencsések a modellek. Próbáltatok már például fürdőruhás fotózást csinálni januárban? Higgyétek el nekem, hogy nem kellemes. A fotók általában nem sikerülnek elsőre tökéletesen, sok különböző pózban és helyszínen készülnek, így gyakran órákig tartanak. A csinos kinézet pedig a téli hideg ellenére sem maradhat el, kivéve, ha éppen télikabátot vagy sífelszerelést reklámozunk.

Most azonban egy olyan alkalomról szeretnék beszámolni nektek, amikor a fotózást egy hólánc mentette meg. Egy gyönyörű havas helyszínre igyekeztünk, azonban az út felfelé vezetett, és mivel viszonylag ritkán lakott területről volt szó, nem volt letakarítva az úttest. Ha nem áll meg mellettünk egy autó, és a tulajdonosa nem adja kölcsön nekünk a hóláncát, sosem jutunk el a fotózás helyszínére. Ami pedig – a fotók későbbi sikerét tekintve – egyáltalán nem lett volna szerencsés. Sofőrünk el is határozta, hogy ezentúl tart majd mindegyik autóban egy-egy hóláncot. Így hát az egész stáb együtt állt neki hóláncot vásárolni. A keresőbe beütöttük, hogy “hólánc ár“.

Nagyon sok lehetőséget adott ki a Google, a mi figyelmünket azonban az autofelszerelesek.hu elnevezésű weboldal keltette fel a leginkább. Az internetes vélemények feltűnően jók voltak a honlapról, sokan adtak 5 csillagos értékelést. Többek között a segítőkész kiszolgálást, a jó árakat, a minőséget, a gyors kiszállítást dicsérték. A honlapon található keresővel könnyen megtaláltuk a “hólánc” kategóriát. Itt kiválaszthattuk, hogy milyen típusú kerékhez szeretnénk vásárolni, és baloldalt a szűrésnél egyéb kritériumokat is megadhattunk. A társaság nagyobb része nem volt tisztában az átlagos hólánc árakkal, egyikünk azonban, akinek voltak tapasztalatai, megjegyezte, hogy szerinte igencsak jó árban vannak. A fotózásokhoz legtöbbet használt autók kerék típusai alapján rendeltünk mindegyikhez megfelelő méretűt. Nagyon örültünk, hogy ilyen egyszerűen ment a hólánc ár tekintetében is kedvező beszerzése. Reménykedünk benne, hogy az internetes értékelők hozzászólásainak megfelelően a kiszállítás és a termékek minősége is hasonlóan kellemes meglepetést fog okozni.

Ahogy ezzel megvoltunk, tovább nézelődtünk a honlapon, ugyanis mindenkinek eszébe jutottak még olyan felszerelések, amelyeket szerettünk volna megvenni autóinkba, de nem tudtuk, hol lehet megvásárolni őket. Ilyenek voltak például a tetőcsomagtartók, és a biciklitartók. Ezek utazáshoz nagyon hasznosak lehetnek, különösen, ha nagy a család és sok felszerelést kell magunkkal vinnünk. Nem is tudtam, hogy mennyi féle kerékpártartó létezik. Választhatunk vonóhorogra, tetőre, hátsó ajtóra szerelhetőt, és lakóautóra valót is. A tetőcsomagtartók esetében autónk márkája alapján kereshetjük meg a számunkra legmegfelelőbbet. Az oldal aljára görgetve arról is olvashatunk, hogy miért járunk jól a tetőcsomagtartó használatával. Amellett, hogy biztonságos a vele történő szállítás, a fel-és leszerelése is meglehetősen egyszerű. Az sem egy utolsó szempont, hogy jelentős plusz tárolóhelyet biztosít, így elkerülhetjük a jármű csomagtartójának túlterhelését, és az ebből adódó kellemetlenségeket. A tetőcsomagtartók mellett kifejezetten sporteszközök szállítására kialakított tartók is megtalálhatók, mint a síléctartó és a vízisport szállító. Az extrém sportot űzők számára mindig kihívás a felszerelések szállítása, itt azonban egyedi megoldások várják őket, melyek segítségével könnyebb és stresszmentesebb lehet az utazás.

Nagyon megtetszett, hogy a honlapon autó alapján is kereshetünk. Ha kiválasztjuk autónk márkáját és típusát, csak az adott gépjárműhöz tervezett kiegészítők jelennek meg. Vásárolhatunk telefontartókat és kiegészítőket, mint például autós töltőt, vezeték nélküli töltőt, ha pedig nem autóval járunk: biciklire és motorra rögzíthető telefontartó is elérhető. Kartámasz és könyöklő is vásárolható, melyek sokkal kényelmesebbé tudják tenni a vezetést és az utazást, főleg hosszabb távok esetén. Különböző autószőnyegeket is beszerezhetünk, a választást itt is megkönnyíti, hogy autónk márkája alapján könnyen szűrhetjük a termékeket.

Egy számomra teljesen új kiegészítővel, a légterelővel is megismerkedtem. Azelőtt sosem hallottam még erről, ezért először elolvastam a leírást. A légterelő tulajdonképpen egy szellőztető megoldás, amelynek segítségével lehúzott ablakokkal is friss levegőhöz juthatunk. Emellett az UV sugárzás ellen is védelmet nyújt. Mindenki számára ismerős az az érzés, amikor választani kell az arcunkba csapó erős menetszél és a levegőtlenség között. A légterelők ennek elkerülésében segítenek. Még a klíma használata is kiváltható velük. A légkondi által biztosított hűvös levegő kellemesnek bizonyulhat, azonban működése közben baktériumok kerülhetnek a légtérbe, melyek károsak lehetnek az egészségünkre. Az is egy fontos szempont, hogy légterelő használatával az ablakok nem párásodnak, így a sofőrt semmi sem akadályozza meg a kilátásban, és mi, utasok is zavartalanul élvezhetjük az elsuhanó tájakat utazás közben. Rögzítésük igen egyszerű, és rövid idő alatt megvalósítható.

Akkor sem kell aggódni, ha valamelyik kiegészítőre csak egy alkalomra lenne szükségünk; az autofelszerelesek.hu ugyanis nem csak eladással, hanem bérbeadással is foglalkozik. A honlapon feltüntetett email címen lehet lefoglalni az eszközöket. Bérelhetünk tetőboxot, tetőcsomagtartót, síléctartót, kerékpártartót, és még hóláncot is. A bérlés feltételeiről lejjebb tájékozódhatunk. A minimális fizetendő díj 4 nap, ezért érdemes csak olyan esetben bérelni, ha több napos utazást tervezünk. Illetve a megadott árak alapján nem árt, ha kiszámoljuk, nem éri-e meg jobban az adott termék beszerzése; különösen akkor, ha gyakran kirándulunk vagy sportolunk.

A weboldalon nem csupán autós kiegészítők és felszerelések kaphatók, hanem elektromos biciklik, rollerek, motorok, robogók is. Az elektromos kerékpárok mindig érdekeltek, azonban sosem tudtam róluk eleget ahhoz, hogy komolyan gondolkozzak a vásárláson. Az autofelszerelesek.hu-n szerencsére bátran feltehetjük kérdéseinket egy-egy termékkel kapcsolatban. Semmi mást nem kell tennünk, csak a “kérdés a termékről” feliratra kattintani, majd a nevünk, telefonszámunk, és email-címünk megadásával online üzenetet küldeni. Ha szeretnénk, feliratkozhatunk a hírlevélre is, vagy kérhetünk árcsökkenés értesítőt. Ez elsősorban azok számára lehet hasznos, akik gyakrabban, vagy nagyobb mennyiségben vásárolnak, és szeretnének mindig értesülni, ha valamelyik terméket éppen olcsóbban szerezhetik be. Ha már rendeltünk valamit a weboldalról, véleményünket, tapasztalatainkat a “véleményt írok!” gomb megnyomásával oszthatjuk meg. Ez sok esetben hasznos lehet az utánunk vásárlók számára. Jól mutatja ezt a mi példánk is; az egyik legelső, amit a honlap megnyitásakor megnéztünk, a vélemények voltak.

hólánc ár