Az én balatoni kalandom: vitorlázás és fotózás a Balatonon

Amikor először vettem a kezembe egy fényképezőgépet, sosem gondoltam volna, hogy a szenvedélyem egyszer egy különleges balatoni kalandhoz vezet. Pedig sok helyre elvezetett már. De korábban nem tudtam, ez a hobbi mily’ színessé teszi az életet… Az események a balatonpro.hu oldalán történt foglalásommal kezdődtek. Pontosabban egy Google-kereséssel: balaton vitorlás bérlés.

A BalatonPRO egy vonzó balatoni vitorlás bérlés lehetőséget kínált, tökéletes alkalmat biztosítva számomra, hogy új perspektívából fedezzem fel a magyar tengerként emlegetett tavat.

A kezdetek
Minden egy szép nyári napon kezdődött, amikor is elhatároztam, hogy a Balaton festői tájait a vízről szeretném megörökíteni. A megtalált balatonpro.hu weboldala egyszerűen kezelhető volt, és rögtön feltűnt a részletes információs bőség, amely segített megérteni, milyen opciók állnak rendelkezésemre. A felhasználóbarát design és a választható programok sokszínűsége miatt döntöttem amellett, hogy ezen az oldalon foglalok vitorlást. Itt ugyanis a kétórás programtól az egy hetesig mondjuk, minden van!

Az abszolút győztes?
Számos más szolgáltatót is megnéztem, de a BalatonPro különleges figyelmet szentelt a kezdő vitorlázók igényeinek is. Meg azokénak, akiknek a hajó csak egy eszköz. Én ugyebár fotózni mennék. De lehetséges elmenni velük horgászatra is, nem kell ahhoz tudni elvezetni egy tengeri monstrumot. Kivisznek, ha akarjuk. Nem csupán egy hajót bérelhetünk náluk, hanem személyre szabott tanácsadást is kapunk, vagy kapitányt. A tanácsadás a vitorlázás alapjaitól a haladó technikákig mindenre kiterjed. Ez a rugalmasság és a személyes odafigyelés tette őket másoknál jobbá a szememben.

A nagy nap
A bérelt vitorlás átvételekor a kikötői stáb rendkívül barátságos és segítőkész volt. Mindent megmutattak, amire szükségünk volt. Ahogy elindultunk a kéklő vízen, a táj színei és a hullámok játéka máris megfogtak, a kamera pedig nem maradt tétlen. Kezdődhettek a fotózás örömei a tónál! Olyan volt, mint egy idegenvezetős kirándulás, de ha nyugodtabb programot akarunk, akkor nem zavarnak! A Balaton partjait és a benne tükröződő naplementét lencsevégre kapni valami egészen varázslatos. A fények, a víz csendje és a távolban elhaladó más vitorlások inspiráló látványt nyújtottak. A balatonpro.hu által biztosított stabil és megbízható vitorlásnak köszönhetően minden energiámat a tökéletes képek elkészítésére fordíthattam.

Tapasztalatok és tanulságok
Az út során rengeteget tanultam nem csak a fotózásról, hanem a vitorlázásról is. A BalatonPro csapata olyan tippeket adott, amik által kinyílt előttem egy teljesen új világ. Rájöttem, hogy a magyar tenger sokkal több mindenre biztosít lehetőséget, mint hisszük. De nagyon figyelmesek is voltak, így én nyugodtan koncentrálhattam a kreatív folyamatra.

Emlékek, amiket őrizni fogok – erre jó a fotózás
A nap végére több száz képpel tértem haza, mindegyikkel egy-egy felejthetetlen balatoni pillanatot megörökítve. A balatonpro.hu segítségével nem csak egy egyszerű bérlési tranzakcióban vettem részt, hanem egy felejthetetlen élmény részesévé váltam, amely örökre megváltoztatta a vitorlázáshoz és a fotózáshoz való viszonyomat.

Aki tehát a Balatonon szeretne vitorlást bérelni, és eközben gyönyörű fotókat készíteni, annak bátran ajánlom a balatonpro.hu-t. Náluk a vitorlázás nem csak egy sport, hanem egy igazi élmény, amely során a Balaton minden szépsége a tiéd lehet.